Herhaalrecept

Herhaalrecept

Een herhaalrecept is op verschillende manieren aan te vragen:

1. Herhaalservice apotheek
Voor medicijnen die u moet blijven gebruiken kunt u met de apotheek afspreken dat deze automatisch herhaald worden. Vraag de herhaalservice aan bij de apotheek.

2. Bestellen in het digitale patiëntenportaal
Met deze receptservice vraagt u recepten direct uit uw medicatielijst aan. U dient zich hier eenmalig voor te registreren. Bestel direct een herhaalrecept in het Digitale Patiëntenportaal

3. Receptenlijn
U spreekt de aan te vragen medicatie in op de receptenlijn, die 24 uur per dag bereikbaar is. Telefoon (0224) 541 335 (keuze 2).

4. Brievenbus
Bij de ingang van de praktijk staat een brievenbus speciaal voor het aanvragen van herhaalmedicatie. U kunt uw lege geëtiketteerde verpakking in de brievenbus achterlaten.

5. Via de assistente
Mochten bovenstaande opties niet lukken, dan kunt u via de assistente medicatie aanvragen. Neemt u dan telefonisch, bij voorkeur in de middag, contact op via het algemene praktijknummer. Gezien de drukte van de telefoon graag zoveel mogelijk van de andere mogelijkheden gebruik maken.

  • Voor het afhalen van bestelde medicijnen is de apotheek geopend van 8.00 – 12.00 en van 15.00 – 17.00 uur.
  • Medicijnen die u tijdens het spreekuur krijgt voorgeschreven kunt u in het algemeen direct meekrijgen.
  • Voor herhaalrecepten geldt een besteltermijn van 4 werkdagen, waarbij de dag van bestellen niet wordt meegerekend. Specialistenrecepten worden zo spoedig mogelijk geleverd.